Amikor barátaimnak említettem, hogy egy halas blogot szeretnék írni, nem is volt semmi Azonban amikor kiderült, hogy ez a halas blog csak törpeharcsákról fog szólni, többen nevetőgörcsöt kaptak. Nem értették, hogy miért éppen törpeharcsa.
Pedig a válasz nagyon egyszerű. Amikor elkezdtem horgászni, akkor a néhány kósza keszegen kívül jószerével csak törpeharcsa volt a "zsákmány". És mivel olyan ember vagyok, aki nem csak fogja a halat, hanem meg is eszi, hát ezzel próbálkoztam.
Persze először nekem is csak a hagyományos pirospaprikás liszt jutott az eszembe. És mivel finom volt, egyre többször került hétvégeken a tányéromra frissen sütött törpeharcsa. Persze egy idő után már elkezdtem más elkészítési módokat is keresni. Mivel törpeharcsa receptet nemigen találtam, elkezdtem magam is kitalálni ilyeneket.
És csodák csodája, sikerült. Egyre több recept született, és egyre több barát kóstolta meg őket. Mára egy jó adag recept, és információ gyűlt össze bennem a törpeharcsáról. És úgy gondoltam, ezt meg szeretném mindenkivel ismertetni, aki szereti a horgászatot.
Hát ezért született meg ez a blog.